Ulldeweb 6è

El blog de les nostres colònies al Delta

Crònica dilluns by Lua Florensa

Corbera d’Ebre

Avui és el primer dia de colònies, i abans d’anar a Poble Nou del Delta hem anat a Corbera. Hem après la història d’aquest lloc. Sabíem com havia sigut la guerra civil, però no pas com va ser la batalla de l’Ebre, ni els sentiments que va provocar aquesta guerra a la gent que vivia allà. Hem vist les restes de cases que, per bombes, havien sigut destruïdes, ha sigut increïble pensar en tot el que aquelles cases havien experimentat.

En el museu ens hem posat a la pell de tots el que havien viscut aquells temps de guerra, tot el que havien perdut i el record que els hi havia plasmat en la seva vida. També hem vist l’armament dels soldats, i ens han ensenyat escultures de diferents materials que estaven repartides pel poble representant l’abecedari de la llibertat i de la pau.

Barques de perxar

Quan finalment hem arribat a la casa de colònies, hem deixat les motxilles i hem tornat a pujar a l’autocar per anar a fer barques de perxar. En arribar ens han explicat que les barques es diuen puntones i que funcionen empenyent amb una perxa. Les puntones són típiques del delta de l’Ebre, antigament es feien servir per caçar i pescar. Ens han fet una explicació de com poder moure’ns pels canals amb aquelles barques, a simple vista semblava molt fàcil, però les aparences enganyen i en pujar a les puntones hem hagut d’intentar no caure a l’aigua, com es balancejaven!

Clavar la perxa al fang del fons del canal no ha sigut cosa fàcil, i girar a les corbes semblava impossible. Al final ningú ha caigut a l’aigua, no tothom ha fet el mateix nombre de voltes, però tots ens ho hem passat molt bé!

pròxim Publicar

Anterior Publicar

1 Comentari

  1. Oriol Chias maig 10, 2022

    Molt ben explicat! Disfruteu molt!!

Deixar una resposta

© 2022 Ulldeweb 6è

Autor Anders Norén